lauantai 3. elokuuta 2013

Hiusten poistoa

Kilpaveikot yhteiskuvassa: vasemmalla Merkur Futur, keskellä Mühle R41 ja oikealla Edwin Jagger DE89L.

Kuula oli alkanut taas rahisemaan sen verran, että päätin poistaa karvoituksen. Aloitin Edwin Jaggerilla, mutta en ollut tyytyväinen sen käyttäytymiseen tässä tilanteessa. DE89L tuntui liian hellältä.

Jatkoin Mühlen höylällä, joka tuntuu sopivan pään ajeluun mainiosti. Eron hellempään huomaa selvästi, R41 on huomattavasti "aggressiivisempi".

Sain ajatuksen testata Futurin toimintaa samalla ajolla. Vaihdoin Mühlestä Astran terän Merkuriin, jotta olisi yksi muuttuja vähemmän. Teräasetukseksi valitsin kaikkein ottavimman eli 6,5. Futur tuntui jopa aggressiivisemmalta kuin R41. Olen hyvin tyytyväinen tähän höylään. Terän säätö tuntuu toimivan. Sama partakone soveltuu erilaisille karvatyypeille ja erilaiseen ajoon. Todella monipuolinen laite.

Tällä kertaa en käyttänyt sutia ja partasaippuaa. Aloitin käyttäen Dermosil man -sarjan parranajo- ja puhdistusgeeliä. Kun kuulaan hieromani pieni tippa kuivui, siirryin sujuvasti Ceridal lipolotion -öljyn käyttöön. Tätä hieron leukapieliini hyvin usein ennen parranajoa. Ainut haittapuoli hiuksia leikatessa on sen kerääntyminen höylään. Öljy ja karvanpätkät muodostavat sitkeän kerroksen, joten höylä pitää purkaa ja huuhdella huolellisesti ajon jälkeen (jos haluaa olla siisti). Tästä sainkin ajatuksen kokeilla vesiliukoista ACO miniderm -emulsiovoidetta. Sepä toimikin vallan loistavasti sekä itse ajon aikana että kaluston huoltaessa. Atoopikolla kun noita erilaisia rasvoja riittää, niin niiden käyttöä näyttää rajoittavan vain mielikuvituksen puute.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.